Digitális tanrend információi

2020.03.17.

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!   A digitális tantermen kívüli oktatás elindításáról szeretnénk tájékoztatást adni. A nevelőtestület mindent megtesz annak érdekében, hogy gördülékenyen tudjunk együtt dolgozni, annak ellenére, hogy személyesen még egy darabig nem találkozhatunk.

A digitális oktatás színtere a Google Tanterem (Google Classroom) lesz.  Ez egy új rendszer, még mi sem ismerjük teljesen, de azon leszünk, hogy ebben a helyzetben minél ügyesebben, hatékonyabban tudjuk a digitális oktatást megvalósítani.

A Google Tanterem használatához szükség van egy Google-fiókra (például egy Gmail-es email címre).

Érdekes lesz, hogy minden tantárgynak egy-egy kurzus fog megfelelni. Mindenki a saját email címével tud a kurzusaira regisztrálni.  (Ha 13 éven aluli a gyerek, akkor csak szülői beleegyezéssel lehet saját fiókja, amit hozzá lehet csatolni a szülő fiókjához. További lehetőségek itt: https://support.google.com/families/answer/7103338?hl=hu)

A szolgáltatás elérhető applikáció formában is, vagyis számítógép sem kell hozzá, elég az okostelefon. Nincs kibúvó, nincs mentség!

Az, hogy kinek melyik kurzusokra kell jelentkeznie, a KRÉTA-rendszeren keresztül tájékoztatjuk a szülőket.

Mi pedagógusok két napja azon dolgozunk, hogy elkészüljenek a kurzusok, és mindegyiket elkezdjük megtölteni tartalommal. Minden tantárgy szerepel a kurzusok között, amit az iskolában is tanul.

Minden kolléga összeállította a kurzusa (=tantárgya) tematikus tervét, amelyben a saját tantárgyának a témáit bontotta le részekre. Ezek segítenek az adott tantárgy tanulásában, nyomon követhetővé válik az adott tantárgy egyes leckéinek sorrendje. Ezeket a tematikus terveket az iskola honlapján, a Dokumentumtárban is meg fogják találni!

Minden tanulási egységet, tananyagot  a tankönyvek, munkafüzetek mellett megtámogatunk feladatlapokkal, prezentációkkal, internetes hivatkozásokkal, videókkal, játékos feladatokkal. A leckékhez kapcsolódnak majd feladatok, tesztek, beadandó feladatok.

Új formája lesz a megtanultak számonkérésének: a dolgozatok online lesznek elérhetőek. A beadandó feladatok mellett az online számonkérések képzik az alapját az értékelésnek. Ezek az érdemjegyek kerülnek be majd a KRÉTA-naplóba.

Természetesen először a gyerekeknek ismerkednie kell a felülettel, ehhez egy kis segítséget szeretnénk adni.

A Google Classroom  tanulói működését bemutató videó linkje:

https://www.youtube.com/watch?v=AwekqS1bn24

Kérjük, hogy ezt a videót mindenki tekintse meg, mielőtt a kurzusokra kezdene bejelentkezni!

A kurzusok kódjait a KRÉTA-naplóban az osztály faliújságján fogja megtalálni mindenki!

Naponta órarendnek megfelelően kerülnek fel a feladatok reggel 8 órára.

Az online tanulás mellett ajánljuk az M5 tv csatorna adásait 8-11 óra között. Kérjük válasszák ki az életkoruknak megfelelő órákat!

A családok az előfizetett TV szolgáltatójuknál keressék meg azokat az ismeretterjesztő csatornákat, adásokat, amelyek a gyermekek életkorának és érdeklődésének megfelelőek!

Ez az a rendszer a szülőktől is nagyfokú odafigyelést és támogatást igényel, különösen az alsó tagozatos évfolyamokon. Köszönjük a támogatásukat és az együttműködésüket! Ha segítségre van szükségük, keressék az osztályfőnököket, tanítókat, szaktanárokat.

Mindenkinek jó, hasznos és eredményes munkát kívánunk!

Reméljük, hogy hamarosan személyesen folytathatjuk az együttmunkálkodást!

Kérjük kísérjék figyelemmel a KRÉTA faliújságját!Kapcsolatfelvétel