Erasmus+

Fight against xenophobia

8 ország 8 iskolája vesz benne részt, egy spanyol, egy portugál, egy olasz, egy svéd, egy lengyel, egy ciprusi, egy román, és a mi iskolánk.


A program célja, hogy megváltoztassa a gyerekek gondolkodását az idegenekről, és a tanároknak segítsen különböző integrációs módszerek elsajátítására az iskolai oktatásban.


A program keretében Svédországba utaztunk (két tanár és két gyerek) november 22-28. között. Az ottani látogatás során a tanárok a három éves projekt lebonyolításának részleteit beszélték meg, míg a gyerekek megismerték az ottani oktatást. Az ott töltött idő nagy részét az ottani iskola megismerésével töltöttük és különböző prezentációkat tartottunk. Az iskola fantasztikus volt.

A projekt során hetente egy alkalommal a résztvevő gyermekekkel találkozom és megbeszéljük az aktuális teendőket.

 

2016. április 18 - 22-ig nálunk került megrendezésre a következő találkozó. A tanárok különböző előadásokon, tanulmányi kirándulásokon vettek részt, az ide látogató gyerekeknek pedig iskolánk pedagógusai és a gyerekeket vendágül látó magyar családok szerveztek különböző programokat, hogy megismerjék fővárosunkat Budapestet.

A galériában megnézheted a héten készült fényképeket!!!

 

2016. október 9 - 15-ig Polyik Judit, Vetési Dániel és két diákunk Dvorzsák Máté (6. b) és Kendeh-Kirchknopf Sámuel (6. a) Cipruson jártak. Iskolalátogatás, óralátogatások, értekezletek voltak napirendi pontokon. Az iskolai erőszak és zaklatás témában hallgatták meg egy helyi szakértő előadását, valamint prezentációt készítettek a magyarországi kisebbség helyzetéről.

Az itt készült fényképeket megtekinthetik galériánkban vagy ha ide kattint!

 

2017. február 20-25-ig Olaszország adott otthont a pályázat folytatásához.

Megtekintették a gyerekek által készített videókat, amelyek a külföldi diákok beilleszkedéséről szólnak. A tanárok továbbképzésen vettek rész, ami az 1. és 2. idegen nyelv tanításáról szólt.

Ezen kívül több helyre is kirándultak. Fő látnivalók között szerepelt Velence és a velencei karnevál, Veronában Júlia erkélye, de ezen kívül Vicenzában is jártak és sok neveztességet kaptak lencsevégre tanáraink és diákjaink.

Az itt készült képeket megtekinthetik galériánkban vagy ha ide kattint!

 

2017 tavaszán Lengyelországban volt Vántsa Judit kolléganőnk két tanulóval.

„The Art of Innovation” by Tom Kelley címmel egy kis ízelítőt kaptak egy látszólag nagyon egyszerű, de annál hatékonyabb,tanítási módszertan alkalmazásáról. „ IDEO” módszer segítségével csoportmunkákban kipróbálták a módszert, képek és prototípusok megalkotásán keresztül juttatták kifejezésre gondolataikat, az idegengyűlölet elleni harc jegyében. A módszer kipróbálása egy egész napos „workshop” keretében zajlott a tanárok részére, míg a diákjaink kézügyességüket fejleszthették az iskola szobrász tagozatának jóvoltából. Délutánonként a helyi városok (Poznan, Lodzs) nevezetességeivel ismerkedtek meg. Továbbá részt vettek az iskola végzős tanulóinak vizsgaműveiből (grafikák, festmények, szobrok, poszter kollázsok) összeállított kiállításon.

Az itt készült képeket megtekinthetik galériánkban vagy ha ide kattint!Kapcsolatfelvétel