A Törökvész Úti Általános Iskola könyvtára

Kedves Olvasóink!

Iskolai könyvtárunk nyitvatartási ideje a következő:

Hétfő:             10.00-16.00

Kedd:              11.00-16.00

Szerda:           11.00-16.00

Csütörtök:      10.00-16.00

Péntek:           9.00-13.00


A fenti nyitvatartási időben várjuk szeretettel a kölcsönző diákokat és tanáraikat!

bagoly.png

A heti 26 óra nyitva tartás úgy lett kialakítva, hogy a délelőtti tanítási órákhoz való kapcsolódást, és a délutáni szabadidős tevékenységek változatossá tételét egyaránt biztosítani tudjuk! Célunk az, hogy változatos tematikus programokkal tegyük színesebbé az iskolai életet. Vetélkedők, mesefoglalkozások, könyvtárhasználati órák, iskolai versenyek jó színhelyéül szolgál a könyvtár iskolánk második emeletén!

A gyönyörű panorámával rendelkező könyvtárunk, egyben egy kiváló közösségi színtér is, ahol lehet beszélgetni, társasjátékozni, olvasni, játszani, vagyis az iskolai szabadidőt hasznosan eltölteni. A szép, világos ugyanakkor csendes könyvtári térben egyszerre 20-25 diák tud böngészni. A könyvtár biztosítja a nyugodt felkészülést a gyerekeknek, szakirodalmat ad a kutató és gyűjtőmunkákhoz, de aki csupán kikapcsolódásra vágyik, őt is tárt kapukkal várja a könyvtár, a tanórák közötti szünetekben vagy a tanórák, foglalkozások után is.

A könyvtári állomány részét képezik a helyben használható lexikonok, enciklopédiák, helyesírási szabályzatok, értelmező-, szinonima-, valamint nyelvi kézi szótárak is.

A könyvtárban lévő szépirodalmi művek, köztük a verses és prózai alkotások egyaránt felölelik a kisiskolás és az ifjúsági irodalom jelentős hányadát. Ezen kívül számos ismeretterjesztő, történelmi, földrajzi, vallási, művészeti, társadalomtudományi, természet és nyelvtudományi könyv áll diákjaink rendelkezésére. Könyveink mellett lehetőség nyílik több folyóirat, illetve magazin (pl.: Természetbúvár, National Geographic, 5 perc Angol) megtekintésére is. A könyvtár fontos célkitűzése az olvasóvá nevelés,  azaz hogy a tanulók rendszeresen használják állományát, igényeljék szolgáltatásait az iskolai feladatokhoz, valamint egyéni felkészüléseik során, ki tudják választani a szükséges dokumentumtípusokat. Elérendő cél az is, hogy az ide látogatók legyenek képesek a megszerzett tudás gyakorlati felhasználásra, a rendszeres könyvtári munkával pedig fejlődjenek tanulási módszereik és váljon igényükké  a mindennapi olvasás és a könyvtárhasználat is.

Várjuk kedves Olvasóinkat a könyvtárban!

Nagy Marianna

könyvtáros-tanár

 

children-reading-book.jpgKapcsolatfelvétel