Juhos Dóra

iskolapszichológus

Juhos Dóra vagyok, 2021. áprilistól én látom el a Törökvész Úti Általános Iskolában az iskolapszichológusi feladatokat. Pszichológusi diplomámat az ELTE PPK Tanácsadás- és Iskolapszichológia specializáción szereztem.

Munkámat – azt gondolom – Szabó Éva hasonlata írja le a legtalálóbban: „Az iskolapszichológus olyan, mint a vitamin”. Az iskola „vitaminjaként” tehát elsődleges célom a prevenció, azaz a problémák megelőzése, a közösségépítés, a pszichoedukáció, – hogy mindenkinek jó érzés legyen iskolába járni.
Iskolapszichológusként a klienseim közé tartoznak a tanulók, a szülők és a pedagógusok is, ami lehetőséget teremt arra, hogy egy adott – az iskolai életet befolyásoló – problémát több nézőpontból is megvizsgáljunk, és minél több szereplőt megmozgatva próbáljunk közösen megoldást találni.

 

Elérhetőségem:

torokvesz.pszi@gmail.com

Fogadóóráim:

Személyesen elérhető vagyok az iskolában hétfőn, kedden és szerdán, digitálisan pedig – emailes egyeztetést követően – hétköznaponként, rugalmasan.

Kedves Szülők,

Segítségükre lehetek, ha gyermekük életében érzelmi, vagy tanulási nehézségek, magatartási problémák, váratlan nehéz helyzetek jelentkeznek és természetesen a vírushelyzet, vagy a digitális oktatás okozta kihívások kapcsán is kereshetnek. Jelenleg szülőkonzultációra – és a digitális tanrend ideje alatt a tanulókkal folytatott segítő beszélgetésre is – csak online van lehetőség.

 

Kedves Diákok,

Keressetek bátran, ha úgy érzitek, jó lenne valakivel beszélgetni iskolai, vagy magánéleti problémáitokról, ha valamiért nehezebben megy a tanulás, ha gyakran érzitek magatokat levertnek, szomorúnak, magányosnak vagy dühösnek, ha olyan hirtelen változás történt az életetekben, amivel nehéz egyedül megbirkózni, vagy ha bármilyen egyéb kérdésetek merülne fel. Normál tanrend idején, hétfőn, kedden és szerdán megtaláltok az iskolában, de nyugodtan kereshettek emailben is, és megbeszélhetjük, hogy mikor és hogyan tudunk találkozni!

 

FONTOS!

  • 18 év alatti kliens esetén az egyéni segítő beszélgetéshez szülői beleegyezői nyilatkozat kitöltése szükséges, melyet innen tölthetnek le: BELEEGYEZŐI NYILATKOZAT
  • Az iskolapszichológusnak titoktartási kötelezettsége van: csak akkor beszélhet mással a feltárt problémákról, ha erre a kliens felhatalmazza, veszélyeztetettség esetén azonban jelzési kötelezettsége van a gyermekvédelmi intézmény felé.
  • Az iskolapszichológus az egyéni találkozások során felméri a helyzetet, konzultál a pedagógussal, a szülővel; szorongásoldó, támogató egyéni alkalmakon segíti a gyermeket, de terápiát nem tarthat (sem az eszköztára, sem az iskolai feltételek nem adottak ehhez). Amennyiben úgy látja, a tanulónak terápiás segítségre lenne szüksége, továbbirányítja őt a megfelelő szakemberhez.


Kapcsolatfelvétel